KrúdyFeszt 2023

2023. április 15-én, szombaton – öt év kihagyás után – a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium udvarán ismét megrendezésre került a legendás hírű KrúdyFeszt.

A rendezvény ideje alatt az iskola udvara nyüzsgő, illatos vásárrá változott; az osztályok derekasan kínálgatták az üstökben rotyogó, asztalokon sorakozó, magyaros és nemzetközi finomságaikat. Teljes családok bolyongtak a standok között, a nagyszülőktől kezdve egészen a legkisebbekig; a kisöccsöket és -húgokat mesés játszóház, csillámtetoválás és arcfestés várta. Jelenlegi és egykori diákok, szülők próbálhatták ki erejüket a különféle sportrendezvényeken: a futballbajnokságon, a kosárlabda-, streetball-, asztalitenisz- és sakkmérkőzéseken. Sőt! Akik kellően bátraknak bizonyultak ahhoz, hogy a szokatlanabb sportokban is elmerüljenek, azokat élőcsocsó, buborékfoci, lézerlövészet,football darts és szumó várta.

A színpadon rátermett jelentkezők mutathatták be, mire képesek; a zenés és táncos produkciók közepette interaktív bemutatókra is sor került. Sokan bíztak abban, hogy rájuk mosolyog a szerencse: ők tombolaszelvényekkel tömhették tele zsebeiket. Akik úgy érezték, elfáradtak a nap folyamán, üdítő masszázzsal kényeztethették tagjaikat. Mindennek tetejébe az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, mert bár alkalomadtán eleredt az eső, sosem borult be annyira, hogy szétszéledt volna a tömeg.

Nagyszerű volt látni, mennyi szülő és diák lelkesedett a főzésért és a sportrendezvényekért; mennyi kisgyermek, nagyszülő, tanár szemlélődött a résztvevők között; mennyi öregdiák látogatott el egykori iskolája épületébe. Bár az osztályok versenyéből végül a 10.D, a 11.D, a 8.D és a 7.D  került ki győztesen, a fesztiválnak nem akadtak valódi vesztesei; és reméljük, a következő KrúdyFesztre – ez alkalommal – már csak egy évet kell majd várni.