• Jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára

  • ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával: a kitöltött elektronikus űrlapot véglegesítés után ügyfélkapun keresztül kell beküldeni. Amennyiben az elektronikus kitöltést választják, a jelentkezési lap továbbítása is közvetlenül, elektronikusan történik a vizsgaszervező intézmény részére. Az ügyfélkapun beküldendő elektronikus űrlap kitöltése előtt kérjük, hogy tekintsék meg a program használatához készített videóútmutatót, vagy olvassák el a kitöltési útmutatót.

   A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni: Közfelvir – Elektronikus jelentkezési felület
  • papíralapon, pdf formátum nyomtatásával:a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton meg kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni.

   A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva tudja pdf formátumban letölteni: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (pdf)


 • Krúdys siker az Eötvösben

  Sikeresen szerepeltek diákjaink a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Általános Iskola
  és Gimnázium által megszervezett Csorbáné Bánfalvi Márta Megyei Német Nyelvi
  Csapatversenyen.
  A 7. évfolyamon Sztruhár Bíborka, Szilágyi Patrik és Répás Balázs 7.D osztályos
  tanulókból álló csapat az 1. helyezést szerezte meg.
  Ugyanezen az évfolyamon Breczka Bernadett, Forgács Róza és Hársfalvi Amira 3.,
  Hanyu Botond, Mózer Milán és Tóth Lőrinc 4. helyezést értek el.
  Felkészítő tanáruk Sztruhárné Tóth Zsuzsa tanárnő volt.
  A 8. évfolyamos versenyen iskolánkat egy csapat képviselte. Lipécz Kamilla, Kovács
  Attila és Császári Soma 8.D osztályos tanulók az 1. helyezést megszerezve a dobogó
  legfelső fokára állhattak. Felkészítő tanáruk Vámosi Edina tanárnő volt.
  Szeretettel gratulálunk tanulóinknak és további sikeres versenyzést kívánunk!


 • Miniszteri elismerő oklevél

  Gimnáziumunk újabb pedagógusa, Prokob Ildikó tanárnő, részesült oktatás-nevelés terén kiemelkedő munkájáért országos elismerésben, az október 23., nemzeti ünnepünk alkalmával adományozott Miniszteri Elismerő Oklevélben. Méltóbb helyre nem is kerülhetett volna ez a díj! 

  Prokob Ildikó

  Négy évtizedes pedagóguspályája alatt mind szakmai, mind emberi, pedagógiai értelemben kiemelkedő tevékenységet végez nem csak iskolánk, hanem városunk, régiónk nevelő-oktató munkájában. Csendes, lelkiismeretes, pontos, következetes pedagógus.

  1982-ben szerzett magyar nyelv és irodalom – történelem szakos középiskolai tanári oklevelet a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, majd ugyanebben az évben kezdte meg tanári tevékenységét a Krúdy Gyula Gimnáziumban. A pedagóguspályához, az iskolához való hűségét, odaadását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a mai napig ebben a gimnáziumban tanítja, neveli a felnövekvő generációkat.

  Magas szintű szakmai tevékenységét egyrészt saját diákjaink sikere mutatja: szigorú és rendszeres felkészítő munkájának eredményeként diákjai az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen irodalom tantárgyból az országos döntőben szerepeltek; a Ki miben tudós történelemversenyen szintén az országos döntő megmérettetésén vettek részt. Az egyéni tehetséggondozásban is példaértékű tevékenységet végzett, sok-sok országos előadóművészeti versenyre készítette tanulóit. Érzékenysége, az irodalom sokféle árnyalatának ismerete éveken keresztül a város Krúdy-ünnepségeinek jelentős szereplőjévé tették: finom, könnyed forgatókönyveit diákjai mindig lelkesedéssel adták elő – a közönség pedig mindig elismerően értékelte a produkciókat. Felbecsülhetetlen érdeme van abban, hogy a reál beállítottságú gimnáziumban a tanulók művészeti érzékenysége, befogadókészsége jelentősen erősödjön.

  Osztályfőnökként mindig igyekezett megismerni, motiválni, közösséggé szervezni a rá bízott tanulókat; odafigyelni egyéni/személyes képességeikre, problémáikra éppúgy, mint a közösséget érintő feladatokra. Módszereit, céljait a szülőkkel együttműködve tudta meghatározni, megvalósítani. Hatékonyan segíti a partneriskolai kapcsolatokat, évtizedeken keresztül a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziummal való kapcsolatunk központi szervező egyénisége volt.

  Bölcsességével, egész életében alázattal, becsületesen végzett munkájával méltán iskolánk egyik legjobban tisztelt, város- és megyeszerte ismert, a pedagógus pálya iránti elkötelezett egyénisége.