• 2024. osztályozó vizsga követelmény

  A 2024 janurái osztályozó vizsga követelményei a 12. évfolyam számára német nyelvől Itt letölthető


 • A Krúdyból a világűrbe?

  A hírek szerint 2024 végén vagy 2025 elején magyar űrhajós végezhet a Nemzetközi Űrállomáson tudományos munkát.

  Kapu Tibor, iskolánk egykori diákja, űrhajósjelölt tartott előadást 2023. szeptember 22-én a kiválasztásáról és a kiképzéséről.
  A teltházas beszámolóban mesélt a magyar űrhajózás történetéről, s hazánk, az utóbbi időben ismét aktívabb nemzetközi szerepléséről. A közvetlen hangulatú beszámoló során Tibi egykori krúdys éveiről, osztálytársairól is mesélt.


 • FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2023/2024. tanév

  Iskolánk felvételi tájékoztatója ITT LETÖLTHETŐ!


 • „Nyelvi és irodalmi kalandtúra – A magyarérettségi ösvényein”

  Fazekas Kriszta 10.D osztályos tanuló a Nyíregyházi Egyetem által meghirdetett „Nyelvi és irodalmi kalandtúra – A magyarérettségi ösvényein” online vetélkedő folyamán

  1. helyezést ért el.

  Kriszta a 4 fordulóból álló megmérettetésen olyan tanulókat utasított maga mögé, akik már végzősök.

  Az elért eredményhez szívből gratulálunk, és további eredményes versenyzést kívánunk!


 • Kiemelkedő munkája elismeréseként oklevélben részesültek pedagógusaink

  2023. május 26-án tartotta a fenntartó, Nyíregyházi Tankerületi Központ pedagógusnapi megemlékezését a Vikár Sándor Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskolában. A gyerekek ünnepi műsora és a virág mellett kiemelkedő munkája elismeréseként oklevélben részesült:
  Vámosi Edina
  Sallai Judit
  Takács Sándor
  Bereczki Szilveszterné
  Kéner Beatrix
  Vass Zoltán

  Elért eredményeikhez szívből gratulálnunk, a továbbiakhoz pedig jó egészséget kívánunk!

  Nyíregyháza 2023.06.13.


 • Pedagógusnapi köszöntő

  A pénteki pedagógusnapi ünnepségünk fénypontja Csepelyi Adrienn húszéve volt diákunk R. tanárnőről szóló írása volt, amit a 10. D osztályos Molnár Sára hangján hallhattunk.

  Ez, a főszereplő ismerete nélkül is megható tisztelgés itt tarthatott számot a legnagyobb figyelemre, hiszen a tantestület jelentős részének még kollégája volt a tanárnő, a velünk ünneplő nyugdíjasoknak pedig csaknem mindegyike ismerte.

  Itt olvasható az eredeti írás szövege

  Nagy köszönettel tartozunk Adriennek, aki ilyen érzékletesen tudta megrajzolni tanára alakját, befolyását életére.

  És persze köszönettel tartozunk a pedagógusnapi műsor szervezőinek – Fülöp Attiláné és Szilágyi Réka tanárnőknek –, akik megtalálták és elénk tárták ezt az írást.

  Volt olyan nyugdíjas kolléganő, aki azt mondta, hogy ez egykori tanártársunk megdicsőülése.

  A műsorban Csepelyi Adrienn írása mellett megjelent továbbá Szép Ádám, 9.D osztályos tanuló klarinétjátékával, Orha Veronika, 10.D osztályos tanuló pedig zongoradarabbal kedveskedett a közönségnek. A konferálás Hamvas Dorka, 9.D osztályos tanuló feladata volt.


 • SZÜLŐI/GONDVISELŐI TÁJÉKOZTATÓ

  Tisztelt leendő Krúdy-s diákok (szülők)!

  Az iskolaegészségügy azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy az alábbi nyilatkozatot a beiratkozásra (2023.06.21.) kinyomtatva és kitöltve hozzák magukkal és az iskolavédőnőnek leadni sziveskedjenek. Kérjük, hogy azok a tanulók, akik nem nyíregyházi Általános Iskolából érkeznek az Általános Iskolai védőoltásaikról fénymásolatot hozzanak.

  NYILATKOZAT

  Köszönettel: iskolaegészségügy


 • Francia OKTV – két diák is az ország legjobbjai között

  Iskolánk két 11.D osztályos tanulója, Bálint Dorottya és Gulyás Gréta is kiemelkedő eredményeket ért el a 2022/2023-as francia OKTV-n. Dorottyát és Grétát töretlen szorgalma, kitartása, tehetsége a 24., illetve a 29. helyre juttatta, mely eredményekkel a Krúdy hírnevét is öregbítették – büszkék lehetünk rájuk. Sikerükhöz szívből gratulálunk, és további eredményes versenyzést kívánunk a számukra!


 • „Lengyel-magyar két jó barát” és XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

  A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, a nyíregyházi önkormányzat, valamint a Nyíregyházi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával – immár hagyományosan – „Lengyel-magyar két jó barát” címmel játékos csapatversenyre hívta a városháza Krúdy termébe Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye általános iskoláinak 7. évfolyamos diákjait. A verseny célja a jó lengyel-magyar baráti viszony tudatosítása, ápolása a tanulók körében. Az első forduló online feladatait sikeresen oldották meg a krúdysok. A döntőben a 7.D osztály csapata a második helyen végezett. Felkészítő tanár: Páll Csilla

  A csapat tagjai jobbról balra: Legény Luca, Szűcs Ádám,
  Tóth Lőrinc és Kástyák Kíra

  A XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen első fordulóján sikeresen továbbjutott a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium három 7. D osztályos diákja: Kovács Levente, Tóth Lőrinc és Szilágyi Patrik. A második fordulóra április 26-án kerül sor. Szorítunk értetek! Felkészítő tanár: Páll Csilla


 • Egyeztetett felvételi jegyzék

  Kedves Felvételizők, Tisztelt Szülők!


  Az Oktatási Hivatal a mai napon megküldte részemre az egyeztetett felvételi jegyzéket. A központi iránymutatással egyezően az egyes tagozatokra felvett tanulók oktatási azonosítóját tartalmazó listát az iskola honlapján közzé teszem.

  Nyíregyháza, 2023.04.21. Chriszt Gyula igazgató sk.

  A lista ITT letölthető