• A Krúdyban a Rátz Tanár Úr Életműdíj!

  Gimnáziumunk pedagógusa, Gergely Tibor tanár úr az idén a biológia tantárgy népszerűsítésében való hatékony szerepvállalásáért Rátz Tanár Úr Életműdíjban részesült, melyet a Magyar Tudományos Akadémián vett át.

  Gergely Tibor tanár úr több évtizede meghatározó biológia-földrajz-számítástechnika szakos pedagógus egyénisége iskolánknak, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumnak; illetve nem csak városunkban, hanem országos szinten is ismertté vált versenyfelkészítő, szervező tevékenységével. Tudását folyamatosan bővíti, 2005-ben biológiatanári pedagógus szakvizsgát tett, három éve pedig megszerezte a mesterpedagógusi minősítést mint innovátor biológiatanár.

  Szakmai felkészültségét, felkészítő tevékenységét mutatja, hogy tanítványai rendszeres résztvevői, döntősei a különböző biológiai versenyeknek. Többen is szerepeltek a biológia OKTV országos döntőjében, ahol 2010-ben 1. helyezést ért el tanítványa, illetve a Nemzetközi Biológia Diákolimpián lett ezüstérmes. Tanítványai a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntőjének állandó résztvevői, első helyezettjei. Felkészítő munkáját Miniszteri Elismerő Oklevéllel jutalmazta a nemzeti erőforrás minisztere, 2013-ban pedig „több éves kiemelkedően eredményes és áldozatos versenyfelkészítő munkája elismeréseképpen Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat” kapta meg.

  Szakmai tevékenysége országos ismertséget is hozott: 2004-ben készítette el Digitális biológia album című CD-összeállítását, amelyet a Közoktatási Modernizációs Közalapítvány és az OM pályázatán elfogadtak, és sok biológia tagozatos gimnáziumban máig segíti az oktatást. Emellett a biológia tanítását segítő szakmai honlapot (http://gergelytibor.hu) működtet önálló tárhelyen (saját maga fedezve a domain-díjat), mellyel országszerte sok tanár és diák felkészülését segíti a biológia érettségire. Kategóriájában az egyik legtartalmasabb honlap az országban. Aktív kezdeményezője, szervezője az öt éven át szünetelő két Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei középiskolai biológiai tanulmányi verseny, a Kabay János és a Béres József versenyek újraindításának. 2004-től önzetlenül szerkeszti a Kitaibel Pál biológiaverseny honlapját, ebben a tanévben pedig már a Kitaibel-verseny szervezőbizottságának is tagja lett; tudását pedig a Nyíregyházi Egyetem Így tanítom a biológiát című rendezvényén előadóként osztotta meg, a kollégák legnagyobb elismerésével.

  Egész életében alázattal, önzetlenül, becsületesen végzett munkájával méltán iskolánk egyik legjobban tisztelt, város-, megye- és országszerte ismert pedagógus egyénisége, akit mind több évtizedes kiemelkedő szakmai-pedagógiai munkájáért; mind pedig a pedagógus pálya iránti elkötelezettségéért méltán részesítették az életműdíjban.


 • Városi angol prezentációs verseny

  December 4-én, hétfőn került megrendezésre az immáron hagyományosnak tekinthető városi angol prezentációs verseny Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban. Ebben a tanévben „ Canadian Diversity” / A kanadai sokszínűség/ címmel kellett 3 perces powerpointtal támogatott előadást tartaniuk a versenyzőknek. melyet szakmai szempontok alapján pontozott és értékelt a független zsűri, Dr. Ajtay-Horváth Magda és Konczné dr. Nagy Zsuzsanna a Nyíregyházi Egyetem tanárai. A megmérettetésre 22 diák jelentkezett és készült fel lelkiismeretesen, valamennyiük munkája kiváló és nyelvileg igényes volt. Hat tanuló részesült külön jutalomban, melyet a Krúdy Alapítvány valamint az Oxford kiadó tett lehetővé. Az eseményről volt diákunk, Tóth Márton készített felvételeket.

  1. Józsa Áron Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium /felkészítő tanár: Vass Mihályné/
  2. Hankószki Péter Nyíregyházi Evangelikus Kossuth Lajos Gimnázium /felkészítő tanár: Dr. Dezsőné Majoros Lilla / és  Benő Kristóf Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium /felkészítő tanár: Kissné Sinka Éva/
  3.  Szalkay Lili Nóra Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium /felkészítő tanár: Ferencziné Molnár Éva/  és Türk Luca Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium /felkészítő tanár: Szabó-Papdi Eszter/  
  4. Forró Alex  Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium /felkészítő tanár: Kissné Sinka Éva/

  Köszönjük szépen a többi lelkes felkészítő tanár munkáját is:

  Rozsnyai Alíz Nyíregyházi Evangelikus Kossuth Lajos Gimnázium

  Kiss LászlóNyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

  Szabó Csilla Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

  Jánowszy-Markovics Orsolya Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

  Szilágyi Réka Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

  Vass Mihályné,

   aki az eseményt 2004 óta szervezi.


 • 2024. osztályozó vizsga követelmény

  A 2024 janurái osztályozó vizsga követelményei a 12. évfolyam számára német nyelvől Itt letölthető


 • A Krúdyból a világűrbe?

  A hírek szerint 2024 végén vagy 2025 elején magyar űrhajós végezhet a Nemzetközi Űrállomáson tudományos munkát.

  Kapu Tibor, iskolánk egykori diákja, űrhajósjelölt tartott előadást 2023. szeptember 22-én a kiválasztásáról és a kiképzéséről.
  A teltházas beszámolóban mesélt a magyar űrhajózás történetéről, s hazánk, az utóbbi időben ismét aktívabb nemzetközi szerepléséről. A közvetlen hangulatú beszámoló során Tibi egykori krúdys éveiről, osztálytársairól is mesélt.


 • FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2023/2024. tanév

  Iskolánk felvételi tájékoztatója ITT LETÖLTHETŐ!


 • „Nyelvi és irodalmi kalandtúra – A magyarérettségi ösvényein”

  Fazekas Kriszta 10.D osztályos tanuló a Nyíregyházi Egyetem által meghirdetett „Nyelvi és irodalmi kalandtúra – A magyarérettségi ösvényein” online vetélkedő folyamán

  1. helyezést ért el.

  Kriszta a 4 fordulóból álló megmérettetésen olyan tanulókat utasított maga mögé, akik már végzősök.

  Az elért eredményhez szívből gratulálunk, és további eredményes versenyzést kívánunk!


 • Kiemelkedő munkája elismeréseként oklevélben részesültek pedagógusaink

  2023. május 26-án tartotta a fenntartó, Nyíregyházi Tankerületi Központ pedagógusnapi megemlékezését a Vikár Sándor Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskolában. A gyerekek ünnepi műsora és a virág mellett kiemelkedő munkája elismeréseként oklevélben részesült:
  Vámosi Edina
  Sallai Judit
  Takács Sándor
  Bereczki Szilveszterné
  Kéner Beatrix
  Vass Zoltán

  Elért eredményeikhez szívből gratulálnunk, a továbbiakhoz pedig jó egészséget kívánunk!

  Nyíregyháza 2023.06.13.


 • Pedagógusnapi köszöntő

  A pénteki pedagógusnapi ünnepségünk fénypontja Csepelyi Adrienn húszéve volt diákunk R. tanárnőről szóló írása volt, amit a 10. D osztályos Molnár Sára hangján hallhattunk.

  Ez, a főszereplő ismerete nélkül is megható tisztelgés itt tarthatott számot a legnagyobb figyelemre, hiszen a tantestület jelentős részének még kollégája volt a tanárnő, a velünk ünneplő nyugdíjasoknak pedig csaknem mindegyike ismerte.

  Itt olvasható az eredeti írás szövege

  Nagy köszönettel tartozunk Adriennek, aki ilyen érzékletesen tudta megrajzolni tanára alakját, befolyását életére.

  És persze köszönettel tartozunk a pedagógusnapi műsor szervezőinek – Fülöp Attiláné és Szilágyi Réka tanárnőknek –, akik megtalálták és elénk tárták ezt az írást.

  Volt olyan nyugdíjas kolléganő, aki azt mondta, hogy ez egykori tanártársunk megdicsőülése.

  A műsorban Csepelyi Adrienn írása mellett megjelent továbbá Szép Ádám, 9.D osztályos tanuló klarinétjátékával, Orha Veronika, 10.D osztályos tanuló pedig zongoradarabbal kedveskedett a közönségnek. A konferálás Hamvas Dorka, 9.D osztályos tanuló feladata volt.


 • SZÜLŐI/GONDVISELŐI TÁJÉKOZTATÓ

  Tisztelt leendő Krúdy-s diákok (szülők)!

  Az iskolaegészségügy azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy az alábbi nyilatkozatot a beiratkozásra (2023.06.21.) kinyomtatva és kitöltve hozzák magukkal és az iskolavédőnőnek leadni sziveskedjenek. Kérjük, hogy azok a tanulók, akik nem nyíregyházi Általános Iskolából érkeznek az Általános Iskolai védőoltásaikról fénymásolatot hozzanak.

  NYILATKOZAT

  Köszönettel: iskolaegészségügy