Felhívás Február 28.

A csodálatos krúdys összefogás képekben:

 1. nap, hétfő:

Egy terepjárót és egy személyautót töltöttek meg az adományok, amelyeket a beregi gyermek- és családvédelmi szolgálathoz juttatunk el Tormáné Filep Tünde segítségével. A hatalmas csomag tartós élelmiszertől édességig, pelenkától papírtörlőig, takaróig mindent tartalmazott, amely segítheti a határmenti falvakban az Ukrajnából menekülők gyors, átmeneti ellátását.

 

 1. nap, kedd:

Szintén ugyanannyi adomány érkezett, mint előző nap. A terepjáró újra a Bereg felé indult, a kisebb részt pedig Mándokra, az elosztó központba vittük. Itt szembesültünk azzal, hogy a helyi általános iskola a „központ”, a tornateremben vannak a kialakított fekhelyek, készítik a szendvicseket, teát, kávét…. S a határhoz közel lévő falvakban is szinte az egyetlen hely, ahol ezeket biztosítani lehet: az iskola. (S most ne meditáljunk azon, hogy folyhat-e oktatás ezeken a területeken…)

 

 1. nap, szerda

Az összefogás eredményeképpen ma egy nagy Audit töltöttünk meg adományokkal, amely Nyírjákóra ment Sütő Gyula viski lelkipásztor családjához. Gyula és felesége, Sütőné Baranyi Ágnes adományaitokat 15-20 olyan család között osztja szét, akik néhány perc alatt döntötték el, hogy mentik fiaikat, gyermekeiket - akkor még bízva abban, hogy ez a rémálom egy-két napon belül véget ér -; élelem, pénz, ruha nélkül indultak el. Ezeknek a családoknak megoldott a lakhatásuk, de naponta járják a határt, és hozzák, szállásolják, ellátják földijeiket, míg azok leszervezik további útjukat. Ági igyekszik az adományokból a Kárpátalján maradt, menekülni nem tudó idős embereknek is segítséget nyújtani.

4-5. nap, csütörtök, péntek

A két nap alatt egy terepjáró és egy személyautó telt meg adományaitokkal, amelyet a beregdaróci menekültszállásra vittünk. Itt is nagyon örültek az adományoknak, a menekültszállást néhány nappal azelőtt hozta létre a helyi önkormányzat, s bár a „forgalom” nagy lett, az ellátásban adományaink rengeteget segítettek.

 

Most érkezett…..(03.07.)

Adományaitokkal nem csak a megyebeli menekültellátást segítettétek, hanem a napokban kialakított biharkeresztesi menekültszállón is nagyon megörültek a felajánlásoknak. 100 embert tudnak fogadni – s a krúdys adományok az elsők között érkeztek meg a helyszínre, s könnyítették meg az ott segítők munkáját; illetve járultak hozzá ahhoz, hogy a hazájukat elhagyni kényszerülők legalább ebben a minimális ellátásban részesülni tudjanak.

 

Drága Mindenkori Krúdysok!

Csodálatosak vagytok!

A héten (febr. 28. – márc. 4.) felajánlott adományaitokkal sokszor csaltatok apró mosolyt a gyerekek arcára; okoztatok megkönnyebbülést a határmenti falvakba érkező menekültek ellátását végző fáradt, de kitartó emberek lelkében; s adtatok „emberségről példát”.

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 


Megnyitás új lapon ↪

Bringás Vándor Tábor Február 15.

Részletes információk

A részvételi díj tartalmazza:

- napi háromszori étkezési ellátást a táborozás ideje alatt (első nap vacsorától, utolsó nap

reggelinél átadott hidegcsomagig);

- a szállás díját 6 éjszakára kiépített sátortáborban vagy gyermek- és ifjúsági táborban, ifjúsági

szállásokon, kollégiumban, tornateremben;

- ahol van csomagszállítás, ott a csomagok szállítását a táborhelyek között, ahol nincs, ott kiváló

minőségű kerékpáros táskák biztosítását;

- a kulturális, természetismereti és élményprogramok díját;

- kerékpár, csomagszállítás nélküli útvonalak esetén kerékpáros táskák, sisak, láthatósági

mellény,a Körösök vándortábornál vízhatlan hordó biztosítását a tábor időtartamára;

- Bringásvándor pólót és kulacsot;

- egy kerékpáros túrakísérőt, akit a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség biztosít.

 

részvételi díj nem tartalmazza a vándortábor kiinduló pontjára történő odautazás és a végpontról történő hazautazás költségét. Ezt a táborvezető pedagógus szervezi meg, és a díja résztvevőket terheli.

A részvételi díj nem tartalmazza az idegenforgalmi adó (IFA) összegének megfizetését, amely a 18 éven felüli személyek után a táborozás helyszínén, készpénzben fizetendő, és mértékére az illetékes települési önkormányzat rendelete az irányadó.

Vannak olyan útvonalak, ahol a táborok résztvevői saját maguk viszik a csomagjaikat, vagyis a szállások között nincs csomagszállítás. Ennek nem az a célja, hogy a pedagógusok/szülők szervezzék meg a csomagszállítást, hanem az arra való nevelés, hogy annyit csomagoljon a gyermek (szülő!), amennyit képes egy héten keresztül magával vinni.

BringásVándor kézikönyv

JELENTKEZÉS


Megnyitás új lapon ↪

Ebédjegy átvétel November 17.

Az ebédjegy a kijelölt napokon kívül hétfőnként 7:30-12:00 óra között az aulában az irodában vehető át.


Megnyitás új lapon ↪

Pályázati felhívás Rotary Club Nyíregyháza Október 19.

A Nyíregyházi Rotary klub 2021/22 elnöki évében ismételten meghirdeti a „Talentum Program” elnevezésű fiatal tehetségeket támogató programját.

A program ITT megtekinthető


Megnyitás új lapon ↪

Iskolánk adatai
 • Iskola neve: Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium
 • OM azonosító: 033651
 • Intézményvezető: Chriszt Gyula
 • E-Mail cím: krudynyh[kukac]krudy-nyh.edu.hu
 • Cím: 4400 Nyíregyháza, Epreskert u. 64.
 • Nyitvatartás: H-P 7:00 - 17:00
 • Telefonszám: 06/42-501-550
 • Fax szám: 06/42-404-414
Fenntartó adatai
 • Neve: Nyíregyházi Tankerületi Központ
 • Címe: 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/B. B. épület
 • Telefonszáma: 06/42-795-315
 • E-mail címe: nyiregyhaza[kukac]kk.gov.hu
Eseménynaptár
Krúdy Alapítvány
 • Adószám: 18790225-1-15
 • Bankszámlaszám: 11744003-20360502
Krúdy Sport Alapítvány
 • Adószám: 18801260-1-15
 • Bankszámlaszám: 68800109-11048022